Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μέσα Γειτονιάς, ενέκρινε/υιοθέτησε τα κριτήρια με τα οποία θα εξετάζονται οι ενστάσεις που θα υποβάλλονται για την επιβολή φορολογίας για την δημιουργία του νέου κοιμητηρίου Λεμεσού, τα οποία αποφασίστηκαν στην συνεδρία του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού ημερ. 07/12/22 και 19/6/23, ως ακολούθως.

Κριτήρια εξέτασης ενστάσεως τελών για την δημιουργία νέου κοιμητηρίου Λεμεσού.

    α) Αλλόθρησκοι (μη Έλληνες ορθόδοξοι) ή άθεοι

Οι ενστάσεις να γίνονται αποδεκτές μετά από γραπτή δήλωση του δημότη χωρίς την απαίτηση προσκομιδής αποδεικτικών στοιχείων

β) Επιλογή αποτέφρωσης

Οι ενστάσεις να γίνονται αποδεκτές μόνο για όσους προσκομίζουν τη δήλωση που υπέβαλαν στον οικείο Έπαρχο για επιλογή αποτέφρωσης (ως ο Περί της Αποτέφρωσης Ανθρώπινης Σορού Νόμος του 2016 (53(1)/2016)

γ) Αιτήματα για μείωση ποσού για οικονομικούς λόγους

Οι ενστάσεις να εξετάζονται κατά εξαίρεση από κάθε Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνεται μείωση ποσοστού 25% μόνο για λήπτες ΕΕΕ

δ) Μη μόνιμοι κάτοικοι και Φοιτητές

Οι ενστάσεις να γίνονται αποδεκτές εφόσον τεκμηριωθούν

ε) Ιδιοκτήτης τάφου

Αποδοχή της ένστασης και διαγραφή των τελών κοιμητηρίου εφόσον οι φορολογούμενοι προσκομίσουν τίτλο ιδιοκτησίας του τάφου και βεβαίωση από πιστοποιούντα υπάλληλο σχετικά με τη συγγένεια που έχουν με τον ιδιοκτήτη του τάφου. Περαιτέρω διευκρινίστηκε ότι σε δημότες που ήδη κατέβαλαν την φορολογία θα επιστρέφεται το ποσό εφόσον προσκομίσουν τα πιο πάνω.
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός