Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες - 2018

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Frederick University, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ctl Eurocollege και το KES College ανακοινώνει την παραχώρηση Yποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 ως ακολούθως:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Υποτροφίες Αριστείας:

 • Υποτροφίες ύψους 75% για απόφοιτους με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19 και άνω
 • Υποτροφίες ύψους 50% για απόφοιτους με γενικό βαθμό απολυτηρίου 18-19,99
 • Υποτροφίες ύψους 25%για απόφοιτους με γενικό βαθμό απολυτηρίου 17-19,99

Κοινωνικο-  οικονομικές Υποτροφίες:

 • Υποτροφίες Φοιτητικής Μέριμνας οι οποίες θα εξετάζονται κατά περίπτωση
 • Υποτροφίες ύψους 15% σε απόφοιτους πολύτεκνων οικογενειών

Υποτροφίες Ακαδημαϊκής Οικογένειας

 • Υποτροφίες ύψους 10%σε περιπτώσεις ταυτόχρονης φοίτησης δύο(2) ή/και περισσότερων αδερφιών

Υποτροφίες αθλητικής διάκρισης

 • Υποτροφίες μέχρι και 40% σε φοιτητές που θα συμμετέχουν σε αθλητική ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Οι εν λόγω υποτροφίες ισχύουν για όλα τα συμβατικά ακαδημαϊκά προπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου με εξαίρεση το πρόγραμμα σπουδών στην Ιατρική.

Οι υποτροφίες παραχωρούνται νοουμένου ότι ο υποψήφιος πληροί τα κριτήρια εισδοχής του προγράμματος για το οποίο ενδιαφέρεται και ισχύουν για το πρώτο έτος σπουδών. Η επέκταση τους για τα επόμενα έτη θα επανεξετάζεται ετησίως με κριτήριο την ακαδημαϊκή επίδοση του υποτρόφου.

 • FREDERICK UNIVERSITY

Προπτυχιακά προγράμματα σπουδών – Υποτροφίες βάσει επίδοσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
  

 • Δύο (2) ολικές υποτροφίες διδάκτρων για μαθητές / μαθήτριες με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19-20
 • Τέσσερις (4) υποτροφίες 50% των διδάκτρων για μαθητές / μαθήτριες με γενικό βαθμό απολυτηρίου 18-18,99
 • Οκτώ (8) μερικές υποτροφίες για μαθητές / μαθήτριες με γενικό βαθμό απολυτηρίου 17 – 17,99

Οι υποτροφίες αφορούν το 1ο ακαδημαϊκό έτος των σπουδών του φοιτητή / φοιτήτρια. Από το 2ο έτος σπουδών, αναλόγως της επίδοσης τους στο Πανεπιστήμιο, θα μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες με βάση το σχέδιο υποτροφιών για φοιτητές που συνεχίζουν τις σπουδές τους και θα μπορούν επίσης να διεκδικήσουν άλλες εκπτώσεις / μειώσεις εφόσον βέβαια πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Μεταπτυχιακά συμβατικά προγράμματα σπουδών επιπέδου Μάστερ

Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν διάφορα σχέδια υποτροφιών για τα πιο πάνω προγράμματα που αφορούν απόφοιτους τόσο του Πανεπιστημίου Frederick όσο και άλλων αναγνωρισμένων ιδρυμάτων. Οι υποτροφίες, ύψους μέχρι και 75% των διδάκτρων, καλύπτουν ολόκληρο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα -90 ECTS.

Οικονομική στήριξη και βοηθήματα   

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει οικονομική βοήθεια σε νεοεισερχόμενους φοιτητές με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια.

 • Μια (1) υποτροφία που θα καλύψει το 20% των διδάκτρων
 • Δύο (2) υποτροφίες που θα καλύψουν το 10% των διδάκτρων

Αθλητικές Υποτροφίες   

Παρέχονται επίσης αθλητικές υποτροφίες ανάλογα με το επίπεδο του αθλητή / τριας και της προσφοράς τους στις αθλητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Frederick.             

 • ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
 • Υποτροφίες ύψους 75% για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος για απόφοιτους με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19 και άνω
 • Υποτροφίες ύψους 50% για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος για απόφοιτους με γενικό βαθμό απολυτηρίου 18 και άνω
 • Υποτροφίες ύψους 25% για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος για απόφοιτους με γενικό βαθμό απολυτηρίου 17 και άνω

Πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας

Οικονομική ενίσχυση ύψους 15% σε φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα ή που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης ή που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες

Υποτροφίες για αδέλφια με ταυτόχρονη φοίτηση

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερα αδέλφια φοιτούν ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με πλήρη φοίτηση, παραχωρείται μείωση ύψους 10% για κάθε φοιτητή

Αθλητικές υποτροφίες

Υποτροφίες μέχρι 25% σε όσους συμμετέχουν σε αθλητική ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

 • KES COLLEGE

Τρείς (3) υποτροφίες ύψους 25% των διδάκτρων σε Αξιολογημένα – Πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών του KES College. Οι υποτροφίες ισχύουν για όλα τα χρόνια των σπουδών με την προϋπόθεση ότι ο κάθε υπότροφος θα πετυχαίνει ελάχιστη γενική βαθμολογία 80/100 σε κάθε έτος φοίτησης του.

 • CTL EUROCOLLEGE

Δύο (2) υποτροφίες 50% με γενικό βαθμό απολυτηρίου 15 και άνω
Οι υποτροφίες ισχύουν για τα προγράμματα σπουδών :
Business Administration, Marketing & Public Relations, Hotel Administration, Hospitality Management, Computer Studies, Web design for business, Office administration, Τεχνικός Προγραμματισμού Παιχνιδιών και Ψυχαγωγικών Εφαρμογών και Τεχνικός Δικτύων Υπολογιστών

 Κριτήρια επιλογής για όλες τις πιο πάνω υποτροφίες είναι οι υποψήφιοι να διαμένουν στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς και η οικονομική κατάσταση της οικογένειας.
 Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνήσουν με το Δήμο Μέσα Γειτονιάς στο τηλ. 25723597(3) για περισσότερες πληροφορίες

«Η Μουσική ενώνει» 4η Φιλαρμονική Βραδιά

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία τη Τετάρτη 4/7/18 στο Πάρκο Πανίκου Δημητρίου, η 4η Φιλαρμονική Βραδιά με τίτλο «Η μουσική ενώνει» που διοργάνωσε η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Μέσα Γειτονιάς σε συνεργασία με την Επιτροπή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Μια βραδιά όπου δυο από τα καλύτερα μουσικά σύνολα της Λεμεσού σε ένα πνεύμα μουσικής συνεργασίας και καλλιτεχνικής προβολής, πρόσφεραν  στους παρευρισκόμενους μια εξαιρετική βραδιά με όμορφες μελωδίες.

Η μουσική βραδιά ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού με μαέστρο τον Γιώργο Κρασίδη και στη συνέχεια η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς με μαέστρο τον Πάρη Ξάνθου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου,  αφού ευχαρίστησε τους μαέστρους και τα μέλη των φιλαρμονικών για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση,  τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε με την πεποίθηση ότι τέτοιες μουσικές συναντήσεις αποτελούν σημαντικό στοιχείο στην κατεύθυνση της πολιτιστικής προσφοράς προς τους δημότες ενός Δήμου, αλλά περισσότερο προς την ενίσχυση και ανάπτυξη του θεσμού των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής κ. Ευστάθιος Γρηγορίου στην ομιλία του ανάφερε ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και για αυτό το λόγο η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Μέσα Γειτονιάς έχει σαν στόχο να προσφέρει στους Δημότες της και όχι μόνο, πολιτισμό.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος παρέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στους μαέστρους των δυο Φιλαρμονικών.

Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς με τον Βασίλη Λέκκα

Στο κατάμεστο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, ο Βασίλης Λέκκας έδωσε μια μοναδική συναυλία αποσπώντας για ακόμη μια φορά, το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
 
Η συναυλία, την οποία διοργάνωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, στο πλαίσιο των συναυλιών της που δίνει προς τιμήν μεγάλων ελλήνων τραγουδιστών, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Βασίλη Λέκκα με τίτλο «Με ξύλινα και χάλκινα».

Εκ μέρους του δήμου Μέσαq Γειτονιάς, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Δώρος Αντωνίου, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Πολιτιστική Λειτουργός του δήμου Έλενα Μονιάτη.
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον γνωστό τραγουδιστή με την αναλλοίωτη φωνή. Το κοινό παρασύρθηκε μαζί του σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τα δικά του τραγούδια, αλλά και με επιτυχίες μεγάλων Ελλήνων Κλασσικών συνθετών.

Στη συναυλία έλαβε επίσης μέρος και η Έλενα Γιαννακού. Την Φιλαρμονική Ορχήστρα διηύθυνε ο Πάρης Ξάνθου και την καλλιτεχνική διεύθυνση ο Βάσος Αργυρίδης.

Τουρνούα - Goal κατά του φυλετικού ρατσισμού

Κανείς δεν γεννιέται μισώντας κάποιο για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή την θρησκεία του» είχε πει κάποτε ο Nelson Mantela, παγκόσμιο σύμβολο κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

Σε αυτό το πνεύμα και με σύνθημα « Goal κατά του φυλετικού ρατσισμού» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, τουρνουά Mini Football που διοργάνωσε ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου «Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ευχαριστούμε όλες τις ακαδημίες, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μας που συμμετείχαν στο τουρνουά.

 

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός