Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

20 Χρονιά Χορωδίας Δήμου Μέσα Γειτονιάς

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που πραγματοποιείσαι ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, επί ευκαιρία της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της Χορωδίας του Δήμου.

Η Χορωδία του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, υπό την διεύθυνση της Μαέστρου κας Μαρίνας Σπύρου, είναι τετράφωνη μικτή και αποτελείται από 45 μέλη. Η σύσταση της χορωδίας δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1998. Πρώτος Μαέστρος της Χορωδίας ήταν ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης.

Στο χρονικό αυτό διάστημα της ύπαρξης της έχει αναπτύξει πολύμορφη δραστηριότητα. Έλαβε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις όπως: Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ, Εθνικές Επετείους, Καρναβάλι, Χορωδιακά Φεστιβάλ άλλων Δήμων, Χριστουγεννιάτικες και άλλες εκδηλώσεις του Δήμου. Συμμετείχε επίσης σε πολλά Χορωδιακά Φεστιβάλ εκτός Κύπρου όπως στην Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία.

Τον Οκτώβριο του 2017 προσκλήθηκε από το «Σπίτι της Κύπρου» στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα όπου παρουσίασε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια και έντεχνα ελληνικά στη παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου, του Δήμαρχου Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρο Αντωνίου και άλλων πολιτικών αξιωματούχων και προσώπων των τεχνών και των γραμμάτων.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει έντεχνα ελληνικά , κυπριακά, δημοτικά τραγούδια και ύμνους.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Πανικού Δημητρίου στην παρουσία πλήθους κόσμου, η Χορωδία τραγούδησε διάφορα ελληνικά και κυπριακά τραγούδια καθώς επίσης παρουσιάστηκε μια σύντομη αναδρομή από την ίδρυση της Χορωδίας της Μέσα Γειτονιάς μέχρι και σήμερα με φωτογραφικό υλικό.

Τη Χορωδία συνόδευσαν σε μερικά τραγούδια η Φιλαρμονική του Δήμου Μέσα Γειτονιάς καθώς επίσης και το Χορευτικό συγκρότημα του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς.

Εκδηλώσεις Οκτωβρίου

«Goal κατά του φυλετικού ρατσισμού» Τουρνουά mini football στα πλαίσια του προγράμματος «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος»

« Κανείς δεν γεννιέται μισώντας κάποιο για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή την θρησκεία του» είχε πει κάποτε ο Nelson Mantela, παγκόσμιο σύμβολο κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

Σε αυτό το πνεύμα και με σύνθημα « Goal κατά του φυλετικού ρατσισμού» πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά mini football που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου « Λεμεσός : Μια πόλη, ο κόσμος όλος» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είμαστε άνθρωποι, ελεύθεροι και ίσοι, ο καθένας με την προσωπικότητά του και δεν πρέπει να επιλέγουμε χρώμα ή φυλή. Πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο δίπλα μας, να σεβόμαστε την καταγωγή του και την κουλτούρα του.

Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει εμείς, μέσω του αθλητισμού και όχι μόνο να μαχόμαστε διαρκώς, ειρηνικά, προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να κατανοούμε ότι αυτή η μίξη, αυτή η «εμπλοκή» μεταξύ ανθρώπων διαφόρων χρωμάτων και φυλών, είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Είναι κάτι που πρέπει να έχει ισχύ και εκτός γηπέδου.

Η ημέρα αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στη μάχη κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού. Ευελπιστούμε ότι με αφοσίωση, μέσα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό εν γένει, μπορούμε να πολεμήσουμε όλα αυτά τα συμπτώματα, όπου υπάρχουν.

Ευχαριστούμε θερμά, όλες τις ακαδημίες, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μας που συμμετείχαν στο τουρνουά mini football που διοργανώνει ο Δήμος μας, στα πλαίσια πάντοτε του υγιές ανταγωνισμού και της αγάπης όλων μας για τον αθλητισμό.

#BeActive Sports Village

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός