Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Δημοτικές Εκλογές 2024

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, με την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία τίθεται σε ισχύ από 1ην Ιουλίου 2024, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, θα μετατραπεί σε Δημοτικό Διαμέρισμα Μέσα Γειτονιάς του νέου Δήμου Λεμεσού.

Της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας, θα προηγηθούν οι εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024, όπου και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να εξασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για συνολικά 6 ψηφοδέλτια.

Για ενημέρωση σας, σας παραθέτουμε ενημερωτικό πίνακα για όσους δημότες ψηφίζουν στα δημοτικά όρια της Μέσα Γειτονιάς:

• Οι δημότες οι οποίοι είναι πρόσφυγες και έχουν δικαίωμα ψήφου, θα έχουν επιπλέον ψηφοδέλτια για τον κατεχόμενο Δήμο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες / διευκρινήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: elections.gov.cy (Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών).

Ανακοίνωση για βοήθημα Σπουδών

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεώργιου Ν. Καλογερόπουλου ανακοινώνει ότι, θα παραχωρήσει Βοήθημα Σπουδών για τον πρώτο χρόνο φοίτησης σε δημότες του, τελειόφοιτους αναγνωρισμένων Σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας της σχολικής χρονιάς 2022-23 που έχουν γενικό βαθμό 18 και άνω, έχουν εξασφαλίσει θέση σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κοσμιοτάτη διαγωγή και περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 8 Απριλίου 2024 μέχρι και τις 26 Απριλίου 2024.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022– 2023 /

Για περισσότερες πληροφορίες, όρους και έντυπα αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς, τηλ.25830500 και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.mesayitonia.com.cy

ΡΙΖΕΣ

Ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό μουσικό γεγονός πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς συνάντησε επί σκηνής τον Δημήτρη Φανή και την Ασπασία Στρατηγού μαζί με 7μελής παραδοσιακή ορχήστρα σε μια μουσική πανδαισία. Ένας πρωτότυπος συνδυασμός ερμηνείας και μουσικής που ενθουσίασε το κοινό που παρευρέθηκε στη συναυλία.

Η μαγευτική φωνή της Ασπασίας Στρατηγού και του κύπριου ερμηνευτή Δημήτρη Φανή, η άρτια εκτέλεση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου υπό τη διεύθυνση του Πάρη Ξάνθου και η απόλυτη εναρμόνιση μεταξύ τους, χάρισαν στο κοινό ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της μουσικής μας, αυτό της παράδοσης. Αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό που μας κληροδοτήθηκε και που αποτελεί μια αστείρευτη πηγή από την οποία αιώνες τώρα, αντλούμε μουσική και λόγο. Χρώματα και αρώματα από τη Σμύρνη και τη Θράκη, από τον Πόντο και την Κρήτη, από την Ήπειρο μέχρι τα δωδεκάνησα, τη Μακεδονία και την Κύπρο. Όλες οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών ήταν του εξαίρετου μουσικού Νεοκλή Νεοφυτίδη, ο οποίος συνόδευσε με το πιάνο του όλα τα τραγούδια της παράστασης.

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου Αββάς συγχάρηκε θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης για την εξαιρετική δουλειά που παρουσίασαν στο κοινό και για το μεγάλο κόπο και σκληρή δουλειά που έκαναν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΣΚΥΒΑΛΩΝ

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός