Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Εθελοντική Δράση

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς στα πλαίσια της εθελοντικής του δράσης έχει δημιουργήσει εθελοντικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν δημότες που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους και τις δράσεις τους, που πηγάζουν από τα καθημερινά βιώματα και να συμμετέχουν ενεργά για την υλοποίηση τους.

Έχουν την ευκαιρία όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις συνεδρίες των επιτροπών του Δήμου (χωρίς δικαίωμα ψήφου) και να εκφράζουν τις εισηγήσεις και τις απόψεις τους για τα θέματα που εξετάζονται στην κάθε επιτροπή.

Στόχος της ιδέας για δημιουργία εθελοντικών ομάδων, είναι η θεμελίωση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Δημοτικής Αρχής μέσα από τη συμμετοχή στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Δήμου.

Παράλληλα ο Δήμος μας στηρίζει με διάφορους τρόπους το έργο των διαφόρων εθελοντικών ομάδων που έχουν ενεργό δράση στη τοπική κοινωνία του τόπου μας όπως τους Συνδέσμους Γονέων των σχολείων μας και άλλων φιλανθρωπικών ομάδων.

Ο εθελοντισμός είναι μία ανιδιοτελής προσφορά που συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας. 
Η συμμετοχή σε εθελοντικές πράξεις που αφορούν την κοινωνία των πολιτών βοηθούν τον άνθρωπο να νιώθει μέλος της κοινότητας που ζει. Μέσω αυτών, προσπαθεί είτε να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ζωής σε συνανθρώπους του που το έχουν ανάγκη, είτε να δημιουργήσει ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους. 

Συμμετέχοντας σε εθελοντικά προγράμματα, ο άνθρωπος αναγνωρίζει και αξιοποιεί τις προσωπικές του δεξιότητες, συνεργάζεται και λειτουργεί αποτελεσματικά σε μία ομάδα, έρχεται σε επαφή με νέους ανθρώπους και γνωρίζει νέες κουλτούρες και πολιτισμούς. Παράλληλα διευρύνει τους ορίζοντες του μαθαίνοντας νέα πράγματα για τη ζωή και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αναπτύσσει τις κοινωνικές του δεξιότητες και δημιουργεί νέες φιλίες και νέες συνεργασίες.
Η προσφορά γεμίζει τον άνθρωπο με αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπό του και το κοινωνικό σύνολο. 

Εάν ονειρεύεσαι ένα καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο Δήμο και θέλεις να γίνεις μέρος της αλλαγής, τότε έλα μαζί μας. ΜΑΖΙ θα προσπαθήσουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. ΜΑΖΙ θα φτιάξουμε ένα πιο όμορφο Δήμο για μας και τα παιδιά μας.

 

« Μαζί Μπορούμε!! »

Γιατί οι δημότες της Μέσα Γειτονιάς
πρέπει να έχουν και λόγο και ρόλο στα τοπικά δρώμενα!

 

Δεντροφύτευση στο Πάρκο στην οδό Πιπίνου

Street Art Day – Δημιουργία Graffiti

 

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός