Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Μέσα από τις διάφορες Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, ο Δήμος υλοποιεί έργα που συνεισφέρουν θετικά στην κοινότητα. Με αυτές τις πρωτοβουλίες, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Η καινοτομία και η πρόοδος βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής ανάπτυξης του Δήμου. Η εκπαίδευση, η δια βίου μάθηση και η ενεργή συμμετοχή των νέων αποτελούν ουσιώδεις πτυχές της προόδου της κοινότητάς μας. Ο Δήμος συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για την αντιμετώπιση κύριων προκλήσεων, από την περιβαλλοντική βιωσιμότητα έως την κοινωνική ενσωμάτωση. Η συνεργασία με ευρωπαίους εταίρους, προσφέρει πρόσβαση σε πολύτιμους πόρους, ανταλλαγή καλών πρακτικών και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που ενισχύουν την κοινότητά μας.

Ενημερωθείτε για τα έργα μας, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων εκπαίδευσης, που στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός ισχυρού και δυναμικού Δήμου για όλους.

Στοιχεία επικοινωνίας: Νικολέττα Ιωάννου, Λειτουργός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνεργάτες και προσωπικό του Δήμου μας συμμετέχουν σε προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Αξιοποιήστε τις διαθέσιμες ευκαιρίες για εκπαίδευση που απευθύνονται στο κοινό. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

1.Salto-Youth: Επιχορηγημένες Ευκαιρίες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/

2.Eurodyssée: Πρόγραμμα επιχορηγημένης Πρακτικής Άσκησης νέων 18-30 χρονών στην Ευρώπη. https://eurodyssey.aer.eu/

Ευρωπαϊκά Έργα/European Projects:

Τίτλος: IncludE

Διάρκεια έργου: Σεπτέμβριος 2022- Νοέμβριος 2023

Κωδικός αίτησης: 101053924

Το 4IncludE στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου περιοχών χωρίς αποκλεισμούς και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών, στην προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού, των διακρίσεων και της ρητορικής μίσους. Στην ένταξη των μειονοτήτων μέσω κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, στην καινοτομία στις ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες και, τέλος, στη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Τίτλος: My Square

Διάρκεια έργου: Απρίλιος 2021-Μάιος 2022

Κωδικός αίτησης: 2020-3-CY02-ESC31-001997

Το έργο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Νέων, το Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου Μέσα Γειτονιάς και την τοπική κοινωνία και στόχευε στην αναζωογόνηση της πλατείας/πάρκου Πανίκου Δημητρίου. Άτομα από διάφορες ηλικιακές ομάδες και υπόβαθρα συμμετείχαν ενεργά στον σχεδιασμό, αναλαμβάνοντας ρόλους και ευθύνες για την ανάπτυξη του σχεδίου και την ενεργοποίηση του δημόσιου χώρου. Η εμπλοκή κάθε γενιάς όχι μόνο κατά τη φάση του συν-σχεδιασμού αλλά και κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου αύξησε την αίσθηση του ανήκειν, οδηγώντας στην αναζωογόνηση της πλατείας και στη μείωση των βανδαλισμών. Το έργο επιλέγηκε ως ένα από τους φιναλίστ για τα βραβεία New European Bauhaus (NEB) 2023.

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου. Εθελοντική Ομάδα Νέων: Αρίστη Παύλου, Κωνσταντίνα Χρυσοστόμου, Γιώργος Μακρής, Αργυρώ Αριστείδου, Χρυστάλλα Θεοδούλου. Coach: Άγγελος Εμμανουήλ.

Περισσότερες πληροφορίες

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός