Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδελφοποίησης των Δήμων Μέσα Γειτονιάς και Κομοτηνής

Η αποστολή συμβολικής βοήθειας από τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς προς τον Δήμο Κομοτηνής, όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα, αποτέλεσε την αφορμή για να αναπτυχθούν κοινοί δεσμοί μεταξύ των δύο Δήμων, οι οποίοι οδήγησαν στην αδελφοποίηση τους.

Στις 29 Ιουλίου 2019 αντιπροσωπεία του Δήμου Κομοτηνής με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο κ. Γεώργιο Πετρίδη επισκέφθηκαν το Δήμο μας και ξεκίνησαν τη διαδικασία αδελφοποίησης.

Στις 12 Μαΐου 2023, υπογράφτηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης, σε μια πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Κομοτηνής. Εκεί παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου Αββάς μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Το παρόν του έδωσε και ο τέως Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γεώργιος Πετρίδης, όπως και πολλά μέλη της Κυπριακής κοινότητας της Κομοτηνής καθώς και πολλοί φοιτητές.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρο Αντωνίου Αββάς και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμων, οι οποίοι εξήραν τη σημασία της αδελφοποίησης των δύο Δήμων. Αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη ο κυπριακός λαός να ζήσει αδελφοποιημένος κατά το πρότυπο συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη.

Οι δύο Δήμαρχοι Μέσα Γειτονιάς και Κομοτηνής , δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να εμβαθύνουν περισσότερο τη σχέση τους και ότι η αδελφοποίηση έρχεται να επικυρώσει την πραγματική αδελφοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους του νησιού και της Ελλάδας, της Μέσα Γειτονιάς και της Κομοτηνής.

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός