Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Ενιαία πολιτική στην επιβολή δικαιωμάτων σε εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων

Ενόψει της απόφαση της Ένωσης Δήμων ημερομηνίας 13.10.2020, σχετικά με τον καθορισμό ενιαίας πολιτικής για την επιβολή δικαιωμάτων άσκησης επιχείρησης σε νομικά πρόσωπα των οποίων το εγγεγραμμένο γραφείο ή και η διαχείριση των εργασιών τους γίνεται από δικηγορικά ή λογιστικά ή ελεγκτικά γραφεία ή και γραφεία παροχής γραμματειακών ή διοικητικών υπηρεσιών, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς ανακοινώνει ότι το ύψος δικαιωμάτων διαμορφώνεται ως εξής:

•Σε νομικά πρόσωπα που ασκούν εργασίες αυτόνομα, το ετήσιο δικαίωμα καθορίζεται στα €195,00

•Σε νομικά πρόσωπα που βρίσκονται σε όμιλο εταιρειών, το ετήσιο δικαίωμα καθορίζεται στα €111,00 ανά νομικό πρόσωπο.

•Ναυτιλιακές εταιρείες (shipping Cos, Ship Owners & Ship Managers) το ετήσιο δικαίωμα ανέρχεται στα €150 ανά εταιρεία.

•Σημειώνεται ότι σε «αδρανή νομικά πρόσωπα» (dormant εταιρείες) δεν επιβάλλεται δικαίωμα. Για τον ορισμό των «αδρανών εταιρειών», υιοθετείται η σχετική Εγκύκλιος του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων ημερ. 30.1.2014.

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την πιο πάνω πολιτική, τον ορισμό και τις προϋποθέσεις για τις αδρανείς εταιρείες, τον όμιλο εταιρειών, καθώς και τις ειδικές περιπτώσεις απαλλαγών/αλλαγών, θα βρείτε αναλυτικά πιο κάτω.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ /ΑΠΑΛΛΑΓΗ

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός