Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Συμφωνία Δήμου Μέσα Γειτονιάς – ΑΗΚ για την αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με φωτιστικά LED

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων εξασφαλίζει ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς με την υπογραφή της συμφωνίας την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, για την αντικατάσταση όλων των ενεργοβόρων του Οδικού Φωτισμού του Δήμου με φωτιστικά LED. Η συμφωνία υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρο Αντωνίου και από το Διευθυντή της ΜΡΔ κ. Μιχάλη Μιχαήλ, εκ μέρους της ΑΗΚ.

Με βάση τη συμφωνία, θα αντικατασταθούν περίπου 1760 φωτιστικά και αναμένεται να εξοικονομηθεί ενέργεια μέχρι και 66% της σημερινής κατανάλωσης.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2020.

Πέραν του σημαντικού οικονομικού οφέλους για το Δήμο και κατ’ επέκταση για τους Δημότες Μέσα Γειτονιάς, θα έχει και θετικές περιβαλλοντικές συνέπειες, λόγω της μείωσης των περιβαλλοντικών ρύπων που θα επιφέρει η αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με φωτιστικά LED καθώς και της φωτεινότητας στο οδικό δίκτυο.

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός